Opgøret!!

Årets første store bornholmske fodbold prestigeopgør afvikles lørdag.

For da mødes Øens to bedste fodboldmandskaber i årets første opgør om point, og mon ikke de forhåbentligt rigtigt mange fremmødte tilskuere sædvanen tro bliver vidner til et intensivt og intenst opgør....Det sætter vi ihverttilælde vores penge på!!

 

undefined

 

De to har mandskaber har i forbindelse med forberedelserne til forårets kampe mødt hinanden over tre kampe, hvor Rønne fB i to af tilfældene sejrede med henholdsvis 3-1 og 2-1, medens det sidste af opgørene sluttede med remis 1-1. I kampene om point og titler, er det historisk NB Bornholm mandskabet der hevet størsteparten af sejrene hjem. Efterårets opgør i Nexø endt dog i Rønne fB mandskabets favør da holdet på mål fra først Svend Iversen (Nu i Skovshoved IF) og et sent sejrsmål fra Michael "Kvikke" Nielsen, hjemtog en 2-1 sejr foran små 600 tilskuere.

 

Se eller gense TV2 Bornholms reportage fra opgøret > HER

 

undefined

 

Nu gælder det så på ny kampen om vigtige point, og det er virkelig vigtige point der er på spil for begge mandskaber. For med holdenes pointhøst indtil videre har ingen af holdene for alvor spillet sig fri af de direkte nedrykningspladser, eller de pladser der kan risikere at betyde nedrykning ekstra nedrykning,  alt efter antallet af nedrykkere fra Danmarksserien kreds 1.

 

NB Bornholm har efter en start på foråret der kastede tre nederlag af sig BK Prespa (0-3), Skovshoved IF (0-3) og KB (3-5), fundet et nyt momentum på det seneste. Først efter uafgjort med B1903 (1-1), efterfulgt af sejre over FB (1-0) og KFUM (3-0), og ligner således et mandskab med fornyet mod på tilværelsen i Københavnsserien.

 

Rønne fB´s start på foråret har været lidt blandet, med en enkelt sejr, der kom mod topholdet BK Frem (2-1), tre uafgjorte mod henholdsvis BK Sundby (0-0), CSC (2-2) og senest mod BK Union (1-1), samt et par nederlag til henholdsvis HB (0-3) og Fremad Valby (2-1).

 

Man skal på baggrund af holdnes respektive resultater vel nok vare sig for at komme med et for entydigt bud på en favorit, for holdene har ikke mødt de samme modstander, og der er således ikke noget direkte sammenlignings grundlag. Hvad angår de øvrige modstander skal man ud i nogle "krydstjek" på de enkelte resultater på holdenes tidligere modstandere for måske at finde en pejling på en favorit i opgøret.

 

undefined

 

Skulle man alligevel gøre forsøget, kunne analysen tage sit udgangspunkt i seriens formtabel der i skrivende stund, efter 6 afviklede runder i foråret, ser ud som nedenfor:

 

Hold

Point efterår

Aktuel placering

FK Prespa

16

3

BK Frem

13

2

Fremad Valby

13

1

B1903

12

13

BK Union

10

10

CSC

08

14

Skovshoved IF

07

4

KB

07

12

NB Bornholm

07

9

Rønne fB

06

7

KFUM

06

11

HB

06

5

Sundby BK

04

8

FB

04

6

Hjemmeholdet har mødt tre modstandere der ligger over dem i tabellen (To nedelag og en sejr), og 4 modstandere der ligger over dem i formtabellen (En sejr, to uafgjorte og et nederlag). For NB Bornholms vedkommende, er status kampe mod 3 modstandere der placeret højere i tabellen (To nederlag og en sejr) og 4 modstandere der er i bedre i form (Tre nederlag og en uafgjort). Rønne fB har overstået opgørene mod nummer 1. og 2. placerede hold (Sejr og nederlag), medens NB Bornholm har afviklet mod henholdsvis nummer 3. og 4. (Nederlag).

Begge mandskaber står således umiddelbart ret lige ud fra ovennævnte, så hvad skal man så gå efter i forhold til et bud på en favorit. Jo måske er der et lille hint i hvilken aktuel form de to mandskaber er i , for på den konto er det gæsterne fra østlandet der bedst kørende. 7 point og 5-1 i score i de seneste tre opgør, mod Rønne fB`s 2 point og 4-5 i score. Læg dertil at NB Bornholm har det næstbedste forsvar i serien med 24 mål imod sig mod Rønne fB´s 31 af slagsen, ja så bør favoritpilen pege over mod NB Bornholm.

undefined

 

Interessant bliver det også at der på Rønne fB mandskabet er en pæn håndfuld spillere, der har været en større eller mindre del af NB Bornholm indenfor de seneste år - Læs: Edonis Emini, Chriss Jacobsen, Marius Finsen og Michael Nielsen. Derudover har også den skadede anfører (For nuværende trænerassistent) Admir Muric, assistenttræner Tommy Knudsen, og den skadede keeper Thomas Elfstrøm været en tur om gæsterne fra Østbornholm. Mon ikke de førnævnte alle er klare på at levere mod flere af de gamle holdkammerater?

 

Trænerteamet har til NB Bornholm opgøret udtaget nedenstående 16 mands trup: 

John Skov

Anton Dich

Edonis Emini

Jannick Andersen

Jannik Olsen

Emil Munk Jensen

Chriss Jacobsen

Marius Finsen

Matthias Ellebye Jacobsen

Omer Jawad

Michael Nielsen

Oliver Lucht

Stefan Lindqvist

Mads Marholt

Nilas Stange

Mathias Lee Elleby

 

Nye i truppen i forhold til sidste weekend, er Nilas Stange og Mathias Lee Elleby, hvor der ellers er genvalg over hele linjen.

 

Der kick off lørdag den 30. april kl. 15.30 på Nightmare Park - Rønne stadion syd.

 

Kampens sponsorprofiler er:

undefinedundefined